Sommerferie i Frankrig

Loading
loading..

Sommerferie i Frankrig

oktober 16, 2015
Ib Meineche
No Comments

Årets sommerferie gik i år til Frankrig – og det var denne gang Heidi og jeg alene.

Efter en enkelt overnatning i Malterdingen i det sydvestlige Tyskland, brugte vi 3 dage på et fantastisk hotel i Alsace. Et hotel jeg havde besøgt tidligere i forbindelse med cykelløbet: Les Trois Ballons – og Hôtel du Saut de la Truite på bjerget Ballon d’Alsace levede op til vores store forventninger. Hotellet drives af to brødre og deres familie – og ingen andre ansatte. De tager maksimalt 4-6 familier ind ad gangen. Alt mad og drikke er økologisk/biodynamisk – og meget af det hjemmebagt/lavet. Den kulinariske hoved oplevelse er ørred direkte fra deres egen dam – helt frisk fisk – smager fantastisk. De byder ligeledes på udendørs “nordisk” spa og indendørs et helt nyt kurområde.

Harzen2015Harzen er i øvrigt et meget fint område, at bruge nogle dage af sin ferie på (her hjalp rigtig fint vejr med omkring 25 grader jo en hel del)- her er en masser små hyggelige byer, mange af dem bygget op omkring deres vindyrkning. Hvem kan sige “nej” til en god “Riesling” eller “Pinot gris” – vi kan i hvert fald ikke.

Både Heidi og jeg havde vores racercykler med – og Heidi prøvede for første gang, at køre i bjergene, da vi kørt op til toppen af Ballon d’Alsace. Det gik fint op ad, men hun var absolut ikke vild med, at køre ned ad.

Efter vores ophold i Harzen gik vores tur videre syd på mod Ventoux, som ligger tæt på Orange/Avignon. Her boede vi på et hyggeligt hotel, hvor næsten alle andre gæster var franskmænd – værternes engelsk kundskaber var også begrænset, men Heidi kan heldigvis en smule fransk og de forstod en smule engelsk.

Da vi nu “tilfældigvis” var i nærheden af Mount Ventoux, så skulle jeg selvfølgelig prøve kræfter med dette legendariske bjerg. Da det var meget varmt i Sydfrankrig (omkring 35 grader), tog vi meget tidligt morgenmad inden jeg begav mig ud på turen op ad bjerget inden det blev alt for varmt. Heidi tog i stedet en bog med ned til poolen og slappede af i solen, mens jeg brugte mange kræfter på, at arbejde mig op til de 2000 meter højde. Det var ikke de 2000 meter der er den største udfordring, men den første del af bjerget, som stiger 8% og ikke mindst 2-3 km midt på der stiger 10-12% – det er MEGET hård kost. Jeg havde heldigvis rigtig gode ben og overhalede rigtig mange på vej op ad – samtidig nåede temperaturen ikke længere op end 25-28 grader pga jeg var kommet så tidligt af sted. Normalt har jeg det ikke så godt med, at køre når det er meget varmt, da jeg ikke kan nå, at erstatte den væske jeg sveder væk med, hvad jeg kan hælde indenbords.

Ventoux er et hyggeligt område – vi benyttede lejligheden til, at besøge en vingård i Gigondas området, som ligger lige i nærheden. Her fik vi et par kasser rigtig god vin med hjem.

Efter 3 overnatninger her gik turen videre ad Route de Napoleon mod Nice, hvor vi havde lejet en apartment i byen La Colle-Sur-Loup lige uden for Nice – en lækker lejlighed med en rigtig lækker terrasse med udsigt ud over bjergene og den historiske by: Saint-Paul-de-Vence.

Vi fik desværre kunne 3 dage her, da vi måtte tage hjem en uge før tiden på grund af sygedom i familien, så vi bliver nød til, at vende tilbage en anden gang.

LaColleSurLoup2015

Leave A Comment

Layout mode
Predefined Skins
Custom Colors
Choose your skin color
Patterns Background
Images Background