England sommer 2023

Loading
loading..

England sommer 2023

august 22, 2023
Ib Meineche
, , , ,
No Comments

England uden for London er noget helt andet – kan anbefales

Sommerferien i 2023 var i år planlagt som en lille rundtur i England, hvor vi skulle stifte bekendtskab med forskellige områder.

London

Første stop var tre overnatninger i London, hvor vi havde fundet et B&B i bydelen Vauxhall – tæt på centrum af London. Vi fløj fra Billund til Stansted – her fra med Stansted Expressen og The Tube (undergrundsbanen) til vores B&B (69TheGrove – The smartest Bed and Breakfast in London).

Morgenmaden var solid engelsk breakfast, så der var lagt en solid bund, at starte dagen på. Vi fik gået en del og set de sædvanlige seværdigheder i byen. Desuden blev til en middag med min niece – Emma – som de sidste 3 år har boet i London, så hun havde fundet en rigtig dejlig italiensk restaurant væk fra alt turist hurlumhejet i centrum.
Det er i øvrigt nemt at bruge The tube – på kortet installeret på IPhone taster man bare destination for, hvor man skal hen og vælger “offentlig befordring” – så fortæller den hvilke linjer man skal med, herunder hvilke perron man skal gå på, så det er nemt. Ved tidligere besøg i London har vi skulle købe et Oyestercard til betaling, men det er meget nemmere nu, man tjekker bare ind med sit trådløse kreditkort (eller ApplePay), når man går ind på den første station og igen når man forlader den sidste station på turen – super nemt.

Cornwall

Efter de tre dage i London skulle vi videre til det sydvestlige hjørne af England – Cornwall – et område der er kendt fra adskillige engelske film og ikke mindst serier.
I første omgang skulle jeg kaste mig ud i det jeg havde været spændt på – kører i venstre side. Vi havde lejet en bil hos Europcar i London City Airport – med The Tube og tog var de nemt at komme der ud. En Ford Focus med automatgear i 14 dage – i alt omkring 12.500. Det kostede noget ekstra, da aftalen var, at den skulle afleveres i Stansted.
Det gik OK med turen til Cornwall – lidt over 500 km på motorvej – her følger man bare trafikken. Der var dog en enkelt undtagelse. Efter en optankning på en sidevej kom jeg ud i den forkerte bane – men det fandt jeg dog hurtigt ud af, da en modkørende pænt gjorde opmærksomt på det. Generelt var det primært, når jeg kom til et T-kryds, jeg lige skulle tænke mig om, hvilke bane man skulle svinge ind i.

Vi havde booket en Airbnb i Porthleven – en charmerende fiskerby på sydkysten. Vores bolig var lidt lille, men lækkert indrettet og få hundrede meter fra byen (Skjult perle – Bilaget Porthleven – Gæstesuiter til leje i Porthleven, England, Storbritannien – Airbnb). Vi havde booket fem overnatninger.

Den første formiddag oplevede vi den rå natur i Cornwall, hvor hård kuling og regn sørgede for et vildt vejr ved kysten. Vi var dog forberedt, vi havde vores regntøj med på ferien – både bukser og jakke (udstyr vi havde købt i forbindelse med vores tidligere tur til Island). Det var dog kun en formiddag – her efter var der fint vejr til vandring langs kysten. Langs Cornwalls kyst er en 1000 km lang vandresti, så der er nok at kaste sig ud i, da kysten er meget kuperet med klipper.
Det blev ligeledes til et besøg i den mest kendte “turist” by i Cornwall – St. Ives – og ja, den er meget turistet, men den bør man nok bruge en halv dag på, hvis man er i Cornwall. Vi parkerede i en by uden for – Erth – hvor man kan tage toget langs kysten ind. En flot tur og så sparer man bøvlet for, at lede efter parkering i en svært fremkommelig by.


Vores erfaring med engelsk pubkultur:
Den engelsk pubkultur er forskellig fra den danske bodegakultur. På pubben har man partner og børn med – vi oplevede endda, at der var legetøj og spil til børnene.

Hunden er ligeledes en velkommen gæst – dem så vi en del af.
Det er ligeledes meget brugt, at spise på pubben – vi fik blandt andet prøvet: fish & chips, sandwich og pie – alt sammen udmærket til fornuftige priser.

Prøv det næste gang du er i UK


Wales

Fra Cornwall havde vi en 600 km lang køretur til det nordlige Wales, hvor vi havde booket en Airbnb bolig i landlig omgivelser nær Llangernyw (Y Felin: The Mill – Gæstehuse til leje i Llangernyw, Wales, Storbritannien – Airbnb) med fire overnatninger. Det var en rigtig lækker bolig med udsigt ud over bjergene, samt ikke mindst en udendørs spa, som vi benyttede hver aften.

Wales er et selvstændigt land i United Kingdom med deres eget sprog, men Engelsk er vist nok efterhånden det mest brugte. Alle trafiktavler og bynavne er på Walisisk med nogle helt vandvittige sammensætninger af navne, som er umuligt at udtale – prøv med en by som: Llanrwst, som i nærheden af, hvor vi boede. Vi morede også over, at “Exit” på Walisisk hedder “Allan”.
Vejene er mange steder i Wales utrolige smalle med stengærder på begge sider uden nogen form for grøft/græs i siden af vejen. Flere steder måtte man stoppe op, hvis man mødte en modkørende bil og så måtte en af bilerne bakke tilbage til et sted, hvor to biler kunne passere hinanden.

Vi var ude at vandre et par dage – den bedste og hårdeste på hele vores ferie var en tur til toppen af det største bjerg i Wales – Snowdonia (Udforsk | AllTrails) – 12 km i hårdt terræn. Op af klipper, store trin – udfordrende tur.


Lake District

Lake Distrikt er en nationalpark kun 250 km fra vores ophold i Wales – nordlige England. Vi havde booket et ophold i Ambleside – en mindre by ved kysten af Englands største sø – Windermere. Vores bolig ligger kun et par hundrede meter fra bymidten (Hvordan Head Barn – GF Self Catering – Lejligheder til leje i Ambleside, England, Storbritannien – Airbnb). Ambleside er en rigtig outdoor aktivitetsby – bare i den mindre by var der et sted med 10 og 15 outdoor butikker. Der er rigtig mange vandreruter – vi havde fem overnatninger og fire dage med vandreturer. De to bedste er disse: Gå på opdagelse Eftermiddagsvandretur ved Helm Crag, Gibson Knott and Calf Crag Circular | AllTrails // Gå på opdagelse Eftermiddagsvandretur | AllTrails. En enkelt dag havde vi regnvejr, men ellers rigtig fint vandrevejr.

Leave A Comment

Layout mode
Predefined Skins
Custom Colors
Choose your skin color
Patterns Background
Images Background